Hyvät Mäkitupalaiset,

 

Mäkitupalaisyhdistyksen uusi hallitus aloitti toimintansa vuoden alussa ja minut valittiin uudeksi puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Uusi hallitus on nyt järjestäytynyt, vastuualueet jaettu ja kaikki ovatkin tarttuneet reippaasti saamiinsa tehtäviin. Vaikka eletään vasta helmikuun alkupuolta, olemme ehtineet järjestää jo kaksi jäsentilaisuutta; tammikuussa pidimme ”Uusien Mäkitupalaisjäsenten tutustumisillan” ja viime sunnuntaina perinteisen koko perheen Talvipäivätapahtuman. Molemmat tapahtumat lunastivat paikkansa, uusia jäseniä saapui iloksemme tutustumaan Mäkitupataloomme, yhdistyksen toimintaan ja meihin hallituksen jäseniin. Talvipäivätapahtuma on ollut aina suosittu, mutta tällä kertaa osallistujamäärä oli valtaisa. Se, että järjestämämme tapahtumat saavat ihmiset näinkin runsaasti liikkeelle, on paras mahdollinen kiitos meille ja kannustaa meitä jatkamaan edelleen.

Talotoimikunta on ollut myös ahkerana: Mäkitupatalon keittiön valaistus on uusittu, hätäuloskäyntien merkkivalot on päivitetty vastaamaan tämän päivän turvallisuusvaatimuksia sekä jauhesammuttimet huollettu.

Olemme pohtineet myös Mäkitupatalon vuokraukseen liittyviä asioita, päivittäneet talon vuokrasopimuksen sekä tarkentaneet Mäkitupatalon vuokrausta koskevia sääntöjä.

Työn alla on myös uusien tuolien hankinta taloon, vanhat ovat jo tiensä päässä. Ajaton ulkonäkö, hyvä istumamukavuus, kestävyys, pinottavuus sekä sopiva hinta ovat tärkeitä kriteereitä, joten asiaan tulee paneutua huolella. Talotoimikunnan toimijat ovat tehneet suuren työn tutkiessaan eri vaihtoehtoja ja hankkiessaan hallitukselle tuolimalleja nähtäväksi ja koeistuttavaksi.

Ehkä kaikista suurimpana uudistuksena on kuitenkin hallituksen työkuormaa helpottamaan hankittu FloMembers jäsenrekisteriohjelman hankinta. FloMembers on monipuolinen tietokoneohjelma, jota voimme hyödyntää mm. tiedottamisessa, jäsenmaksujen, omakotitalkkarin maksujen sekä Mäkitupatalon vuokrien laskutuksessa. Esimerkiksi jäsenmaksujen laskutus ja seuranta voidaan toteuttaa automaattisesti ja näin jää enemmän aikaa yhdistyksen muuhun tekemiseen.

Olemme ottamassa käyttöön myös sähköisen jäsenkortin, joka helpottaa huomattavasti talkootyönä ja/tai omakotitalkkarimme toimesta tapahtuvaa postilaatikkokantoa. Sähköisen jäsenkortin voi halutessaan ladata myös omaan älypuhelimeensa, jolloin se kulkee kätevästi mukana. Ohjelman kautta myös sellaisten tapahtuminen hallinta, joissa vaaditaan etukäteisilmoittautumista, onnistuu myös vaivatta, kuten myös osallistumismaksujen suoritus ja maksujen suorituksen seuranta.

Laskutuksissa pääsemme eroon manuaalisesti ylläpidettävistä viitenumeroista, ohjelma hoitaa senkin puolen automaattisesti. Sähköinen laskutus säästää myös kirjekuoria, tulostuspaperia ja kopiokoneen mustetta ja luonto kiittää! Jotta saamme uudesta jäsenrekisteriohjelmastamme mahdollisimman suuren hyödyn, muistathan ilmoittaa meille toimivan sähköpostiosoitteesi. FloMembersistä saamme helposti tulostettua myös kaikki paperilaskut niille jäsenille, jotka eivät ole vielä siirtyneet käyttämään sähköpostia ja/tai eivät omaa mitään tietokoneita tai muita älylaitteita. Ei siis hätää, näille jäsenille laskut ja jäsentiedotteet tulevat postilaatikkoon aivan samalla tavalla kuin aiemminkin. Myös paperiset jäsenkortit tulemme jakamaan tuttuun tapaan heille postilaatikkoon, joilla ei ole mahdollisuutta siirtyä sähköisen jäsenkortin käyttäjäksi.

Jos koet, että tarvitset apua sähköisen jäsenkortin käyttöönotossa, niin sinun on mahdollisuus saada henkilökohtaista neuvontaa Mäkitupatalossa su. 8.3. klo 13:00-15:00 välisenä aikana. Hallituksemme jäsen Iiro Mantere-Meriluoto on paikalla tuolloin. Ota oma älypuhelimesi mukaan!

Tulevan kauden toiminnan suunnittelu on siis päässyt jo hyvin alkuunsa, osittain tullaan jatkamaan samalla kaavalla, mitä aiemmin, mutta uusia tuuliakin on luvassa. Maailma muuttuu ympärillämme ja meidän tulee pysyä sen vauhdissa mukana. Itse pyrin kuulemaan herkällä korvalla niin hallituksen jäseniä kuin kaikkia muitakin Mäkitupalaisia, kaikkea en suinkaan tiedä enkä osaa, mutta opettelen ja otan asioista selvää, jos en tiedä. Hyvin toimiva ja yhteistyökykyinen hallitus on kaiken a ja o, ja itse koen, että meillä on todella hyvä porukka kasassa, tämän hallituksen kanssa on ilo toimia kaikkien teidän Mäkitupalaisten hyväksi.

Pyrimme ylläpitämään jatkossakin riittävää tiedotustoimintaa, jotta te hyvät jäsenet tiedätte, missä milloinkin mennään, joten seuratkaahan tarkasti tiedotteitamme.

– Brita Palmroth

 

 

Palaa takaisin

 

1+