Hyvät Mäkitupalaiset!

Poikkeuksellinen kevät on koetellut tavalla tai toisella meitä kaikkia. Mäkitupalaisten toiminta on ollut tauolla ja tuo tauko jatkuu edelleen. Mäkitupahallitus on kuitenkin tehnyt taustalla omaa työtään ja olemme kokoustaneet videopuheluiden kautta. Jäsenet ovat olleet myös yhteydessä meihin päin, kiitos aktiivisuudestanne. Muutamasta ajankohtaisesta asiasta haluan tiedottaa teitä.

Omakotitalkkarin toiminta käynnistyy rajoituksin

Kevät on jo pitkällä ja sen myötä erilaiset puutarhan kevät- ja kesätyöt ovat tulleet ajankohtaisiksi. Tällä hetkellä omakotitalkkarimme Lasse on vielä lomautettuna, mutta aloittaa työt maanantaina 18.5.2020. Korona-poikkeustilanteen vuoksi Lasse tekee toistaiseksi vain ulkotöitä. Lassen kanssa on käyty läpi turvallisuusasiat eli riittävän turvavälin noudattaminen, hyvä käsihygienia ja vain täysin terveenä töissä oleminen. Edellytämme, että talkkarin tilaaja on ottanut esille ulos jo ennen talkkarin tuloa kaikki tarvittavat työvälineet, esim. ruohonleikkurin ja muut tarvittavat puutarhatyövälineet. Työtehtävistä sovitaan etukäteen puhelimitse talkkaria tilatessa ja tarvittaessa ohjeistetaan häntä paikan päällä vähintään kahden (2) metrin turvaväliä noudattaen. Laskun Lasse laittaa tilaajan postilaatikkoon, ei tilaajan käteen. Omakotitalkkarin palveluita voi alkaa tilaamaan heti tutusta numerosta 041-369 0114.

Puutarhojen ja pihojen kevätsiivous

Asuinalueemme on melko tiiviisti rakennettua ja tontteja erottaa usein vain matalahkot aidat, joten näkymä naapureiden puolelle on usein esteetön. Toivommekin, että jokainen pysähtyisi hetkeksi katselemaan tonttiaan sillä silmällä, miltä näkymä naapureiden puolelta katsottuna näyttää. Suurin osa alueidemme pihoista on todella siistejä ja nättejä, mutta parannettavaakin löytyy. On ymmärrettävää, että esim. kun tehdään remontteja tai vaikka urakoidaan tulevan talven takkapuita, pihat saattavat olla väliaikaisesti vähän sotkuisia, mutta sitten kun hommat on saatu valmiiksi, niin eihän unohdeta niitä remonttijätteitä, vanhoja autonrenkaita, pensaiden ja puiden leikkuujätteitä tai muuta pihalle kuulumatonta roskaa jopa vuosikausiksi pihalle, vaan toimitetaan ne asianmukaisiin paikkoihin hyötyjäteasemille ja roskiin. Yritetään huomioida naapureitamme myös tässä asiassa.

Turun kaupungin palautepalvelu

Olettehan tietoisia, että jokainen turkulainen voi käydä antamassa palautetta Turun kaupungin verkkosivuilla https://opaskartta.turku.fi/eFeedback/# . Sinne voi antaa vapaamuotoisesti palautetta esim. alueemme viheralueiden hoidosta, liikenteestä, terveyspalveluista, kaupunkisuunnittelusta, kouluista…ihan mistä tahansa meitä kaupunkilaisia koskevista asioista. Mäkitupahallitus on tehnyt koostepalautteen viime aikoina jäseniltämme saamistamme palautteista koskien mm. alueemme puistojen ja muiden viheralueiden sekä katujen siisteyttä, joihin toivoisimme parannusta, roskaisuutta esiintyy valitettavan paljon.

Olemme myös tiedottaneet kaupunkia Maununtyttärenpuiston toistuvista ja laittomista nuotioista, joita on jopa jätetty paikalta poistumisen jälkeen sammuttamatta ja kytemään. Avotulen tekohan on ankarasti kiellettyä ja edesvastuutonta toimintaa etenkin näin keskellä asutusaluetta. Toivommekin, että jos näitä nuotiohavaintoja vielä huomaatte, niin soitto hätäkeskukseen numeroon 112 on aina paikallaan. Näin saamme enemmän näkyvyyttä asialle ja poliisipartiot toivottavasti alkavat valvomaan aluetta entistä useammin.

Kevätkokouksen siirtyminen syksyyn

Koronatilanteen vuoksi keväällä 23.3.2020 järjestettäväksi suunniteltu yhdistyksen Kevätkokous siirretään pidettäväksi syksyllä 2020. Asiasta tiedotetaan tarkemmin, kun tiedämme milloin voimme taas kokoontua.

  Louna TPK -sähkösopimus

   Turku Energian ja Turun Pientalojen Keskusjärjestön huhtikuussa tekemään Louna TPK -sähkösopimukseen liittymisessä on ilmennyt jonkin verran epäselvyyksiä. Sopimukseen voivat vielä 31.10.2020 asti liittyä myös uudet jäsenet. Sen jälkeen sopimukseen liittyville tehdään uusi tarjous. Louna TPK -sopimukseen liittyminen edellyttää, että liittyjä on maksanut omakotiyhdistyksensä jäsenmaksun. Lisätietoja saat tältä verkkosivulta: https://www.turkuenergia.fi/kampanja/louna-tpk/.

   Muu yhdistyksen toiminta

   Myös yhdistyksen syksyn toiminta on epävarmaa. Seuraamme aktiivisesti koronasta johtuvaa poikkeustilannetta ja muutamme toimintaamme sen mukaan, miten tilanne muuttuu.

   Hyvää kevään jatkoa ja aurinkoista tulevaa kesää kaikille toivoen,

   – Brita Palmroth

    

   Palaa takaisin

   2+