Puheenjohtajan tervehdys

Vuosi 2021 on päässyt jo hyvään alkuun, eletään jo helmikuuta. Kiitän saamistamme jäsenten yhteydenotoista. Kaikki asiat käsitellään hallituksen kokouksissa, mutkaton vuorovaikutus jäsenistön ja hallituksen välillä on erittäin tärkeää.

Olettehan tutustuneet kotisivujemme runsaaseen tarjontaan, täältä löytyy paljon mielenkiintoista ja hyödyllistä luettavaa? Täältä löytyy myös Mäkitupafoorumi, joka on tarkoitettu mäkitupalaisten keskustelualustaksi, kuin myös Ilmoitustaulu, johon voitte jättää omia ilmoituksianne. Tätä voi hyödyntää esim. osto- ja myynti-ilmoituksissa. Toivomme, että jäsenet rohkaistuisivat hyödyntämään kotisivujamme, kukaties keskustelujen kautta tulisi tutuksi vaikka ihan uusia naapureita.

Jotta tieto kulkee täältä meiltä teille, muistattehan kertoa meille, jos sähköpostiosoitteenne muuttuu.

Ajankohtaista

  1. Kevään jäsenilta ti. 16.3.2021 klo 18:00 Teamsin kautta

Etäkokoustaminen ei ole tuttu asia vielä kaikille, joten sitä ajatellen järjestämme kevään jäsenillan Teamsin välityksellä. Fysioterapeutti Jenna Walden Turun TULE-tietokeskuksesta tulee puhumaan meille aiheesta

”Tuki- ja liikuntaterveys kuuluu kaikille – Yleiskatsaus tuki- ja liikuntaelimistön terveyteen. Tietoa riskitekijöistä, ajatuksia ennaltaehkäisyyn sekä ohjeita itsehoitoon.”

Luennon kesto on noin 45 min. ja sen jälkeen on myös mahdollisuus keskusteluun aiheesta, liikunnasta ja ruokavaliosta.

Voit liittyä tilaisuuteen klikkaamalla tätä linkkiä . Kannattaa liittyä mukaan jo hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua, jotta saat varmistettua, että liittyminen onnistuu mutkattomasti. Hyödyllisen luennon lisäksi saamme hyvää käyttökokemusta Teamsin käytöstä tulevaa Kevätkokousta ajatellen.

  1. Kevätkokous ke. 21.4.2021 klo 18:00 Teamsin kautta

Koronapandemian jatkuessa ja siitä johtuvista rajoitteista johtuen pidämme myös Kevätkokouksen Teams-kokouksena, voit liittyä kokoukseen klikkaamalla tätä linkkiä. Esiohjelmana Lumon Oy:n edustaja Matias Viitanen tulee kertomaan meille erilaisista terassi- ja parvekelasiratkaisuista. Tarkemmat tiedot kokouksesta erillisessä kutsussa. Toivomme runsasta osanottoa.

  1. Ilmianna hyvä remontintekijä!

Meiltä kysytään toisinaan, olisiko meillä suositella jotakin yritystä, jonka ottaisi mielellään vastaan myös pientalojen remontteja, ihan niitä pienempiäkin tarpeita ajatellen. Tarvetta olisi mm. sähköasentajalle, lvi-ammattilaisille, pintakäsittelijöille jne. On myös ehdotettu, voisimmeko yhdistyksenä neuvotella sopimuksia alan yrittäjien kanssa. TPK, Turun Pientalojen Keskusjärjestö ry, on kuulemma vuosien mittaan yrittänyt saada sopimuksia alan yrittäjien kanssa, mutta kiinnostusta yrittäjiltä ei ole ollut. Alalla on töitä muutenkin yllin kyllin ja ammattitaitoisista tekijöistä on pulaa.

Yhdistyksenä emme voi alkaa suoranaisesti mainostamaan yrityksiä, mutta jäsenet yksityishenkilöinä voivat sen tehdä kyllä. Jos siis sinulla on ollut remppahommissa ammattilainen, jonka työn laatuun ja asioiden sujuvuuteen olet ollut tyytyväinen, niin jaathan positiivisen kokemuksesi muiden mäkitupalaisten kanssa. Voit tehdä sen täällä kotisivuillamme https://makitupalaiset.fi/ kirjoittamalla ”Keskustelut” – ”Mäkitupafoorumi” alustalle vapaamuotoinen suosituksesi tai lähettää suosituksesi sähköpostilla sihteerillemme urpo.jalava@jalava-tonteri.fi tai soittamalla Urpolle +358 414 528 050, niin hän vie suosituksesi kotisivuillemme.

  1. Yhteiset jätekeräys/lajitteluastiat lähinaapuruston kanssa?

Kotitalousjätteiden lajittelu saattaa olla joillekin hieman haasteellista. Jotkut mieltävät jäteyhtiöiden nelilokerikkoastian hankkimisen ja siitä aiheutuvat tyhjennyskustannukset liian arvokkaaksi tai jätettä tulee esim. yhden hengen taloudessa melko vähän. Jos taas taloudessa ei ole omaa autoa käytettävissä, jätteiden kuljettaminen Rinki -keräyspisteisiin saattaa olla melko hankalaa. Saimme jäseneltämme ehdotuksen, voisivatko lähinaapurit, esim. 4-8 taloutta, hankkia yhteiset keräysastiat? Ihan varteenotettava ehdotus tämäkin. Se vaatii vaan hieman aktiivisuutta naapurustolta, keskustelua ja asioista sopimista, mm. kenen tontille jäteastiat sijoitetaan ja miten asiat hoidetaan käytännössä laskutuksen ym. suhteen. Rohkeasti siis juttusille naapureiden kanssa ja ideoimaan, tarvittaessa voitte käyttää keskustelualustana täällä kotisivuillamme olevaa Mäkitupafoorumia. Me autolliset ihmiset voisimme myös vinkata sille autottomalle naapurille seuraavan kerran, kun lähdemme viemään kierrätystavaraa Rinki -keräyspisteille, että olisiko sinulla jotakin kierrätykseen vietävää, voin viedä samalla.

  1. Ilkivaltaa alueellamme

On tapahtunut valitettavasti pientä ilkivaltaa on alueellamme, erään omakotitalon kadunpuoleiseen ikkunaan on heitetty raakoja kananmunia. Samaa ilkivaltaa on harrastettu pari vuotta sitten, tekijöistä ei ole tietoa. Jos huomaatte tämmöistä tai muuta ilkivaltaa tapahtuvan, voisi varmaan huomauttaa, että tuo ei ole hyväksyttävää käytöstä.

  1. Jäsenmaksu 2021

Tämän vuoden jäsenmaksulasku on lähetetty sähköpostiinne 11.2.2021. Jäsenmaksun suuruus on ennallaan, 20 euroa. Sähköpostillisille jäsenille jäsenmaksulasku tulee meille ilmoittamaanne sähköpostiinne ja sähköpostittomille lasku toimitetaan kotiin paperilaskuna. Muistathan maksaa laskun eräpäivään mennessä, jotta säästyisimme hallituksessa ylimääräiseltä työltä joutuessamme tekemään seurantaa maksamattomista jäsenmaksuista ja lähettämään muistutuslaskuja toisinaan jopa useamman kerran, ennen kuin maksu on suoritettu. Haluan myös huomauttaa, että jos olette antaneet meille kaksi eri sähköpostia, esim. pariskuntien kyseessä ollessa molempien sähköpostiosoitteet, niin lasku tulee automaattisesti silloin molemmille. Luonnollisesti maksakaa siinä tapauksessa vain toinen laskuista, ei molempia. Jäsenrekisterimme ei valitettavasti voi blokata tuota toista sähköpostianne pois, vaan se lähettää laskut automaattisesti kaikkiin sähköpostiosoitteisiin, joita siellä on.

Jäsenmaksut ovat yhdistykselle merkittävä tulonlähde, etenkin näin koronapandemian aikana, kun Mäkitupatalon vuokraus on aivan minimissä, joten jotta saamme mm. kaikki Mäkitupatalon kulut katetuksi, tarvitsemme rahaa yhdistyksen tilille. Kiitos kun hoidat oman osuutesi ajallaan.

  1. Jäsenkortti

Muistattehan, että paperisia jäsenkortteja jaetaan ainoastaan sähköpostittomille jäsenille, sähköpostillisilla jäsenillä on jäsenkortti älypuhelimessaan (jos olet ladannut sen aiemmin saamasi ohjeistuksen mukaan). Aiemmin ladattu sähköinen jäsenkortti on päivittynyt automaattisesti tämän vuoden kortiksi. Jos sinulla ei ole vielä sähköistä jäsenkorttia (esim. uudet jäsenet), niin maksunne jälkeen seuraavassa kuussa saatte sähköpostiinne viestin koskien sähköisen jäsenkorttia, jonka voit sitten ladata älypuhelimeesi. Poikkeustapauksissa, jos tarvitset paperisen jäsenkortin esim. rinnakkaiskortiksi, ota yhteys puheenjohtajaan, niin sovitaan paperikortin toimituksesta erikseen.

  1. Omakotitalkkari kaipaa töitä

Muistutan yhdistyksen omakotitalkkarista Marko Niemestä, jonka työpanosta kannattaa ehdottomasti hyödyntää monissa kodin eri askareissa, jos tarvitset apua. Veloitus on todella edullinen, vain 7 euroa tunti. Markolla on nyt vähänlaisesti töitä ja hän tekisi mieluusti jotakin hommia. Tarkemmat tiedot löytyvät kotisivuiltamme ”Omakotitalkkari”-osiosta. Markon tavoittaa numerosta 041-369 0114, josta työtilaus tehdään.

  1. Tervetuloa uudet jäsenet!

Muutamia uusia jäseniäkin olemme saaneet taas mukaan yhdistykseen, olkaa lämpimästi tervetulleita! Minuun saa tarvittaessa ottaa yhteyttä sähköpostilla brita.palmroth@gmail.com tai soittamalla 045-120 9271.

Hyvää talven jatkoa kaikille Mäkitupalaisille,

– Brita Palmroth

 

Palaa takaisin

2+