Hyvät Mäkitupalaiset!

Poikkeuksellisen haastavan vuoden viimeinen neljännes on meneillään. Aloittaessani vuoden alussa yhdistyksen puheenjohtajana, en todellakaan osannut aavistaa, millainen vuosi tästä on tulossa, eikä osannut kukaan muukaan. Maaliskuun alkupuolella toimintamme oli vielä laaditun toimintasuunnitelman mukaista, mutta sen jälkeen ollaan menty päivä kerrallaan eteenpäin ja tehty se, minkä voimme. Hallitus on kuitenkin ahkeroinut monin tavoin yhdistyksen hyväksi, tietyt asiat tulee hoitaa, oli maailman tilanne mikä hyvänsä.

Kevätkokouksen jouduimme myös perumaan ja näillä näkymin se tullaan pitämään syyskokouksen yhteydessä Mäkitupatalolla ke. 11.marraskuuta 2020 klo. 18:00. Jotta voimme varmistaa osallistujien turvallisuuden pitämällä mm. turvavälit, kokouksiin on etukäteisilmoittautuminen. Edellytämme kaikilta hengityssuojaimen käyttöä, otathan siis oman hengityssuojaimen mukaan. Turvallisuuden vuoksi tällä kertaa ei ole kahvitarjoilua eikä myöskään esiohjelmaa. Erillinen kutsu tilaisuuteen tulee vielä lähempänä ajankohtaa. Sähköpostittomat jäsenet, seuratkaa Mäkitupatalon sekä Vähäheikkilän K-Marketin ilmoitustauluja, kutsu tulee esille sinne.

Jäsenemme ovat olleet jälleen kiitettävän aktiivisia ottaessaan yhteyttä meihin hallituksen jäseniin mieltä askarruttavissa asioissa ja olemme käsitelleet näitä asioita hallituksen kokouksissa. Tämän pohjalta tässä muutamia asioita, joista tahdomme teitä tiedottaa ja muistuttaa.

Naapuruston kunnioittaminen ja yörauha

Asuinalueemme on tunnettu rauhallisuudestaan ja turvallisuudestaan, mutta parannettavaakin on. Alueemme on melko tiiviisti rakennettua, monet kadut ovat kapeita ja useat talot kiinni aivan kadunreunoissa. Asukkaat ovat erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä aina vauvasta vaariin, jotka kaipaavat kotonaan lepoa ja rauhaa. Pitkään jatkunut häiritsevä ”moporalli” on aiheuttanut murhetta ja turvattomuutta asukkaissa erityisesti Myllymäen alueella.

Nuorten tulee luonnollisestikin saada mopoilla, ulkoilla ja tapailla kavereitaan, mutta toivoisin, että te, joilla on omassa perheessänne mopoikäisiä nuoria, ohjeistaisitte heitä, ettei ole suotavaa kokoontua keskellä katua aivan kadun reunassa olevien talojen kohdalla. Tämä sekä edestakainen ajelu joskus kovaakin vauhtia ja kovaääninen seurustelu talojen ikkunoidan ”alla” on häirinnyt asukkaiden yöunia ja kotirauhaa, myös roskaamista on esiintynyt. Kaikkeen häiriöön emme toki voi vaikuttaa, mutta yritetään vaikuttaa niihin, mihin voimme.

Rottaongelmasta

Jälleen kerran haluamme muistuttaa alueellamme olevasta rottaongelmasta. Ongelma on noussut erityisesti esiin mm. Pajamäen sekä Ojarinteen alueilla ja yhtenä syynä rottien lisääntymiseen on lintujen ruokinta. Talvikauden ulkopuolella lintuja ei tarvitse ruokkia lainkaan ja sitten kun niitä talviaikaan ruokitaan, tulee huolehtia siitä, että ruokintapaikka on asianmukainen. Siitä ei saisi pudota maahan ruokaa, sillä nämä jos mitkä houkuttelevat epätoivottuja jyrsijöitä paikalle.

Epämääräiset risu- ja roskakasat rakennusten liepeillä, maahan jätetyt tai avokompostiin laitetut omenat sekä muutenkin hoitamattomat pihat suovat rotille hyviä lymyämis- ja ruokailupaikkoja. Ajatellaan tässäkin asiassa naapureita, ei paljon naurata, kun saa jahdata noita epätoivottuja vieraita talojen alustoista ja piharakennuksista. Rotat on kaiken muun haitan lisäksi terveysriski levittämällä mm. salmonellaa.

Ojarinteen alueen sadevesikaivoista nouseva viemärinhaju

Olemme saaneet jäsenen yhteydenoton koskien Ojanrinteen alueen voimakasta viemärinhajua, joka nousee sadevesiviemäreistä. Käsittelimme asiaa hallituksessa ja olemme antaneet asiasta palautteen Turun Vesilaitokselle. Seuraamme tilannetta ja kerromme, millaisen vastauksen saamme.

Korjaus virheelliseen tietoon koskien omakotitalkkarimme nimeä

Aiemmin lähettämässäni tiedotteessa koskien omakotitalkkariamme Reino Teleniusta oli ”painovirhe” hänen etunimessään, kutsuin häntä Reijoksi, vaikka kyseessä on tietenkin Reino. Pahoittelen tätä virhettä. Muistattehan hyödyntää ahkerasti talkkaripalvelujamme, hänet tavoittaa numerosta 041-369 0114.

  Muu yhdistyksen loppuvuoden toiminta

  Koronatilanteesta johtuen joudumme valitettavasti jättämään tänä vuonna väliin suositun Mäkitupalaisten puurojuhlat. Myös Naisjaoston perinteiset joulumyyjäiset jätetään pitämättä.

  Lopuksi haluan toivottaa lämpimästi tervetulleeksi kaikki uudet Mäkitupalaisjäsenemme, hienoa, kun olette löytäneet yhdistyksemme ja liittyneet mukaan. Oikein hyvää syksyn jatkoa kaikille Mäkitupalaisille!

  – Brita Palmroth

   

  Palaa takaisin

  2+