Ympäristö-, kaavoitus- ja liikenneasiat

Pihlajaniemen pohjoisosa

 • Pihlajaniemen kolmen korttelin tontinluovutuskilpailu on ratkennut. Nyt alueelle kaavoitetaan alustavan luonnoksen pohjalta kolme korttelia ja hulevesipuisto. Kaavan on tarkoitus mennä keväällä kaupunkiympäristölautakunnan hyväksyttäväksi. Sitä ennen kaavasta aiotaan pitää maalis-huhtikuussa asukastilaisuus, jonka ajankohta, pitotapa ja -paikka on vielä auki koronarajoitusten takia.
 • 1.kortteli, nimeltään ”Niemikortteli” tulee Vähäheikkiläntien ja Rykmentintien kulmaan niin, että talojen korkeus on 5-7 kerrosta, korkein on kulmatalo. Kaksi muuta korttelia tulee kauemmaksi Vähäheikkiläntiestä. 3. kortteli ”Luontoruutu” tulee Rykmentintien reunaan, 1. korttelin taakse. 2. kortteli ”Kanaalinpiha” tulee 3. korttelin viereen ja sen korkeus on 4-10 kerrosta.
  • Tämän suunnitelman mukaan kortteleihin tulee yli 45 000 rakennusneliömetriä. Siihen mahtuu n. 2000 asukasta sekä toimistotiloja ja ravintola.
  • Kaava, joka nämä asiat ratkaisee pitäisi olla valmis 2021 lopussa, minkä jälkeen rakentaminen kestää 3-5 vuotta.

  Vähäheikkiläntie

  • Annoimme lausunnon ”Vähäheikkiläntien turvallisuudesta ja liikennekuormituksesta” Kaupunginympäristölautakunnan pj. Saara Ilvessalolle ja vpj. Olli A. Mannille sekä Kaupunginympäristötoimialan toimialajohtaja Christina Hoville ja liikennesuunnittelupäällikkö Matti Saloselle 6.2020.
  • Kysyin asian etenemistä puhelimitse syyskuun alussa, jolloin luvattiin vastaus syksyn aikana. Mitään ei kuitenkaan kuulunut, joten kysyin uudestaan joulukuun alussa, jolloin vastaus luvattiin pian. Koska vastausta ei ole edelleenkään kuulunut ja asiasta on ollut keskustelua myös mm. Asemiesomakotiyhdistyksen edustajan kanssa, laitoin siitä jälleen 18.1.2021 sähköpostitse kyselyn, alkuperäisen lausunnon kera, kaikille yllämainituille. Jäämme odottamaan vastausta.

  Katujen hoito ja lumitilanne

  • 13.1. lumipyry ja sitä seurannut pakkanen osoitti, ettei katujen hoito toimi. Ensin kadut oli vuorokauden tukossa, hanget jäätyivät kovaksi ja lopulta tuli aura-auto ajamaan avatun porttiaukon tukkoon. Kadunvarsien parkkipaikat ovat kadonneet lumikasojen alle ja kadut kapeita sekä röpelöisiä. Kaupunki on saanut paljon palautetta asiasta, toivotaan, että se tuottaa tulosta.

  Pekka Nylund

  Palaa takaisin

  0