Vastaa Sitran viheraluekyselyyn!

Turussa täydennysrakentaminen on johtamassa yhä vakavampaan viheraluekatoon. Viheralueet ja ulkoilupaikat ovat kuitenkin tutkimusten mukaan hyvin tärkeitä asukkaiden viihtyvyyden, terveyden, ilmanlaadun ja myös kiinteistöjen arvon kannalta.

Sitran Luontohyvitystiimi tekee tutkimusta turkulaisille tärkeistä ja säilyttämisen arvoisista viheralueista ja ulkoilupaikoista. Tutkimuksen tavoitteena on löytää keinoja, joilla kaupunkisuunnittelussa voitaisiin ehkäistä viheralueiden pienentymistä ja kehittää niitä kaupoungin tiivistyessä. Osallistu tutkimukseen klikkaamalla tästä.

Tutkimuksessa etsitään ihmisille tärkeitä viheralueita ja pienempiä kohteita, joita käyttää ja joiden tulevaisuudesta on mahdollisesti huolissaan. Tärkeitä paikkoja voivat olla esimerkiksi lasten leikkipaikat metsiköissä, lenkkipolut, koirien ulkoilutuspaikat, nuorison hengailupaikat, vanhuksille tärkeät puistonpenkit tai harrastusryhmien harrastepaikat.

Myös Mäkitupalaisaluella on jo alkanut alueen asukkaiden vastustama kerrostalorakentaminen ja viheralueita – kuten esim. Tonttumäkeä / Fleminginpuistoa – uhkaa kaavoittaminen kerrostaloalueeksi.

Tutkimuksen sivulla aukeaa kyselylomake, jolla kerätään taustatietoja sekä karttapohja, jolle voi merkitä haluamansa kohteet. Kyselyyn suositellaan vastaamaan tietokoneella, sillä karttavastausten toiminta on epävarmaa mobiililaitteilla.

Tämä on tulevaisuuden kaupunkikehityksen ja myös meidän alueemme asumisviihtyvyyden kannalta tärkeä tutkimus. Osallistu tutkimukseen klikkaamalla tästä.

-Urpo Jalava

0